Ruska avijacija uništila 204 pozicije terorista u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska avijacija uništila 204 pozicije terorista u Siriji

09.12.2015. -

Ruske vazdušne snage su tokom protekla 24 sata izvele 82 preleta i pogodile 204 mete terorista u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Ruski avioni su u protekla 24 sata izveli 82 preleta i pogodili 204 mete terorista u provincijama Alep, Idlib, Latakija, Hama i Homs u Siriji, od čega su 32 nalata izvedena tokom noći“, izjavio je portparol ministarstva Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, vazdušne napade >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u Siriji izvodili su avioni Su-24, Su-25 i Su-34.

Konašenkov je rekao i da su sve letove bombardera pokrivali su lovci Su-30, a da su se avioni nakon operacije uspešno vratili u rusku bazu Hmejmim.



On je podsetio i da je ruska podmornica „Rostov na Donu“ ispalila rakete „kalibar“ na pozicije terorista.

„Prvi put otkad se podmornica ’Rostov na Donu‘ nalazi u Sredozemnom moru izvedeno je rafalno lansiranje krstarećih raketa ’kalibar‘ sa podmorničkog položaja. Specifičnost poslednjeg udara je njihovo rafalno lansiranje sa podvodnog položaja uz pomoć torpednih čamaca“, rekao je on.

„Podaci sa radara su još jednom potvrdili visoku efikasnost ’kalibra‘. Svi ciljevi su pogođeni sa velikom preciznošću. Podsećam da opseg krstarećih raketa ’kalibar‘ iznosi oko 2.000 kilometara“, naglasio je general.

Na ovaj način izveden je masovni raketno-avijacioni udar na infrastrukturu DAEŠ-a u Siriji, uz korišćenje visokopreciznog oružja. Tokom avionskih  udara upotrebljene su navođene avionske bombe KAB-500. Uništeni su najvažniji objekti terorista.

Desetine civila poginulo u bombardovanjima američke koalicije

Zaštitnici ljudskih prava objavili su informaciju da je u vazdušnim napadima koalicije na čelu sa SAD bilo desetine žrtava među civilima u Siriji.

„Neprecizni udari iz vazduha američke koalicije odnose sve više života Sirijaca. Bukvalno pre neki dan, tokom udara na selo El Han, kako su saopštili zaštitnici ljudskih prava iz ’Sirijskog saveta za praćenje ljudskih prava‘, ponovo je poginulo na desetine civila“, rekao je on.

„Tokom čitave operacije u Siriji iznosili smo radarske podatke o našem radu, uključujući pogođene ciljeve, a pritom, regularno. Za razliku od naših kolega iz antiterorističke koalicije, koji samo govore o svojim uspesima ali kriju konkretne podatke i činjenice“, naveo je on.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 09.12.

Izvor: Vostok.rs, 10.Dec.2015, 09:46

10.12.2015. -..  ..  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima ..Interaktivna mapa situacije na frontu u Siriji - Kliknuti ovde ili na mapu ispod..Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.