Rusija traži sednicu SB UN zbog najave Turske

Izvor: Akter, 19.Feb.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija traži sednicu SB UN zbog najave Turske

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da planira da sazove sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u petak, na kojoj bi bilo reči o saopštenjima turske vlade o mogućoj kopnenoj operaciji u SIriji

Rusija planira da Savetu bezbednosti preda rezoluciju u kojoj će zahtevati okončanje aktivnosti koje podrivaju suverenitet Sirije, navela je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Ministarstva Marija Zaharova u saopštenju, a preneo je Rojters.

Turska je predložila zajedničku kopnenu operaciju u Siriji sa svojim međunarodnim saveznicima, tvrdeći da je takva intervencija jedini način da se zaustavi rat u toj zemlji, koji traje već pet godina.

Jedan viši turski zvaničnik je u utorak izjavio da Ankara želi da izvrši tu operaciju zajedno sa svojim saveznicima, ali je istakao da turske vlasti ne planiraju da deluju jednostrano.

Sa druge strane, Rusija u Siriji sprovodi vazdušne udare, kako navodi AFP, u cilju podrške sirijskom predsedniku Bašaru Asadu, čiji odlazak sa vlasti žele Turska i njeni saveznici.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.