Rusija i SAD nemaju plan za Siriju

Izvor: OkRadio.rs, 27.Dec.2012, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i SAD nemaju plan za Siriju

Rusko ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je postojanje rusko-američkog plana za rešavanje krize u Siriji o kojem su proteklih dana izveštavali mediji. "Nije bilo i nema takvog plana i on nije predmet razgovora", kazao je portparol ministarstva Aleksandar Lukaševič, odgovarajući na pitanje o navodnom dogovora Moskve i Vašingtona o formiranju sirijske tranzicione vlade po kojem bi predsednik Bašar al-Asad ostao na vlasti do okončanja mandata 2014. Predstavnici ministarstava inostranih poslova Sirije i Rusije počeli su ranije danas razgovore u Moskvi, gde je doputovao zamenik šefa sirijske diplomatije Fejsal Mikdad. Očekuje se i razgovor Mikdada sa šefom ruske diplomatije...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Moskva: Odlazak Asada nije uslov za početak dijaloga

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Dec.2012

MOSKVA - Rusija nije i neće stavljati ostavku sirijskog predsjednika Bašara el-Asada kao uslov za početak političkog dijaloga u toj zemlji, izjavio je danas zvanični predstavnik Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.