Rusija gađala 60 položaja džihadista u Siriji

Izvor: Akter, 09.Okt.2015, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija gađala 60 položaja džihadista u Siriji

Ruska vojska saopštila je danas da je bombardovala 60 položaja džihadista u Siriji u protekla 24 sata, što predstavlja intenziviranje vazdušnih napada od početka ruske intervencije 30. septembra

"Ruski avioni su imali 67 letova i gađali su 60 terorističkih položaja u provincijama Raka, Latakije, Hama, Idleb i Alep", izjavio je zamenik načelnika Generalštaba ruske vojske, general Igor Makušev.

U prethodnim napadima, ruska vojska je prosečno gađala >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 10 do 25 položaja Islamske države.

Makušev je rekao da su islamisti zbog ruskih napada primorani da stalno menjaju strategiju i svoja skrovišta i dodao da će napadi biti dodatno intenzivirani.

Sirijska vojska juče je započela kopnenu ofanzivu uz podršku ruske avijacije.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.