Izvor: 011vodič.com, 06.Nov.2019, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija došla u posed tajne izraelske rakete

Rusija je u Siriji došla u posed modernizovane izraelske rakete klase zemlja-vazduh, koja je bila lansirana iz raketnog sistema „Davidova praćka“, javljaju mediji.

Navodi se da je raketa bila lansirana 23. jula 2018. godine. Sirijske snage su krenule na lice mesta i pronašle praktično neoštećenu raketu. Ona je bila prebačena na rusko-sirijsku vojnu bazu, odakle je bila poslata u Moskvu na dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << istraživanje, piše „Jerusalim post“.
Izraelska vojska je pre dve godine dobila sistem „Davidova praćka“, dok je 23. jula 2018. godine bio prvi put upotrebljen — sistem je aktiviran nakon lansiranja iz Sirije dve rakete „Točka“, piše „Mignjuz“.
Prema podacima izraelske televizije, sistem PVO „Davidova praćka“ nije presreo sirijske rakete koje nisu doletele do Izraela — eksplodirale su na izraelskoj teritoriji. „Davidova praćka“ je lansirala dve rakete, od kojih se jedna sama uništila iznad Golana.
Navodi se da su rakete-presretači „Davidove praćke“ najskuplje na svetu i koristi ih izraelska vojska. Gde su tačno instalirani ovi sistemi — ostaje vojna tajna.
„Davidova praćka“ radi na udaljenosti do 400 kilometara i direktan je konkurent S-400, navodi portal.

The post Rusija došla u posed tajne izraelske rakete appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija došla u posjed tajne izraelske rakete

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Nov.2019

Rusija je u Siriji došla u posjed modernizovane izraelske rakete klase zemlja-vazduh, koja je bila lansirana iz raketnog sistema "Davidova praćka", javljaju mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Bivši obaveštajac objašnjava šta Rusiji donosi tajna izraelska raketa

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 17:38

Moskva -- Za Izrael ne predstavlja problem to što su ruski stručnjaci došli u posed tajne izraelske rakete iz sistema "Davidova praćka"...Međutim, ona bi za Rusiju mogla da bude zanimljiva sa stanovišta tehničkih rešenja, rekao je nekadašnji šef izraelske obaveštajne službe "Nativ" Jakov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.