Rusi napravili novu pticu-stigao neočekivan kupac: Prvi ćemo taj avion

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi napravili novu pticu-stigao neočekivan kupac: Prvi ćemo taj avion

Sirijski avio-prevoznik Sirijan er pregovara o kupovini ruskog novog aviona MC-21.

To je potvrdio i izvršni direktor te kompanije Talal Abdulkarim.

"Pre nekog vremena, kontaktirali smo rusku stranu kako bismo razgovrali o kupovini aviona MC – 21. Naša kompanija želi da bude prva koja će kupiti avione tog brenda“, rekao je Abdulkarim.

Abdulkarim je takođe naglasio da će ova kupovina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osigurati da se program letenja avio-kompanije proširi i na druge linije.

Prema rečima generalnog direktora, kompanija može da pokrije troškove aviona, čije tehničke karakteristike, uključujući i kapacitet mesta za sedenje, zadovoljavaju njihove potrebe.

Informacije potvrđuju izjavu sirijskog ministra saobraćaja Alija Hamuda, koji je početkom novembra najavio da je Sirija zainteresovana da obnovi flotu kupovinom ruskih MC-21.

Avion MC-21 je dvomotorni putnički avion kratkog i srednjeg dometa. Proizvela ga je kompanija Irkut. Za razliku od starih sovjetskih letelica, novi avion je sagrađen od kompozitnih materijala koji pomažu da se smanji težina i pojača njegova komercijalna efikasnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.