RUSKI, IRANSKI ILI SIRIJSKI DRON? Juri prema vojnom vozilu džihadista HTS, razneo ga na komade! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 22:47

RUSKI, IRANSKI ILI SIRIJSKI DRON? Juri prema vojnom vozilu džihadista HTS, razneo ga na komade! (VIDEO)

Za to vreme ruski avioni satiru džihadiste u Idlibu

Neidentifikovana lutajuća municija pogodila je vojno vozilo Hajat Tahrir al-Šama (HTS) povezanog sa Al Kaidom i njegovih saveznika u blizini grada Benina u severozapadnom sirijskom regionu  Idlib.

Sirijski opozicioni aktivisti podelili su video snimak na kome se vidi kako bespilotna letelica leti iznad južnog Idliba nekoliko sekundi pre nego što je udarila u svoju metu. Letelica, koja je imala dizajn krila u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obliku slova X, identična je tipu koji se koristio više puta u prošlosti protiv HTS-a i njegovih saveznika.

هذه طائرة استطلاع يعتقد انها ايرانية قامت بمهاجمة آلية على محور بينين جنوب ادلب عن طريق الهبوط الانتحاري pic.twitter.com/jrPSG9bzSr

— انس المعراوي (@anasanas84) September 24, 2021

Dok su neki aktivisti govorili da su dron lansirale ruske snage, drugi veruju da je u pitanju sirijska ili iranska letelica. Nekoliko sati pre njenog lansiranja ratni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveli su najmanje četiri vazdušna napada na periferiju gradova Gasanija i Alije u zapadnom Idlibu.

طيران الاحتلال الروسي يشن غارات على بلدات الغسانية و كفريدين و العالية غرب #إدلب pic.twitter.com/Qj72XGk0um

— عبيدة الساحلي 🕊 (@SDFGH449) September 24, 2021

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, ruski ratni avioni izveli su najmanje 185 vazdušnih napada na Idlib od početka septembra.

فيديو ثاني للطائرة الانتحارية pic.twitter.com/ymlvrz3xxx

— انس المعراوي (@anasanas84) September 24, 2021

Situacija u Velikom Idlibu ostaje nestabilna. HTS i njegovi saveznici svakodnevno krše sporazum o prekidu vatre. Uskoro bi u regionu mogao izbiti vojni sukob. Nedavni izveštaji ukazuju na to da Sirijska arapska vojska i njeni saveznici planiraju pokretanje kopnene operacije u regionu.

#سوريا #Russia

جنگنده های روسی مواضع تروریست ها در الغسانیة ، غرب إدلب را بمباران کردند pic.twitter.com/xCcalHEnaW

— M (@WarAndTrrorrism) September 24, 2021

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovaraće o nestabilnoj situaciji u Idlibu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi 29. septembra.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.