Izvor: Blic, 11.Okt.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKI GENERALODBRUSIO BRITANCIMA Šta ste vi uradili u Siriji da imate pravo da nas pozovete na odgovornost?

Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov izjavio je da su poznati rezultati akcija ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji, ali po njemu nije jasno šta je tamo postigla Velika Britanija.

"Sputnjik" prenosi da je Konašenkov reagovao na raniju izjavu britanskog ministra odbrane Majkl Folona za Bi-Bi-Si u kojoj naveo da je Rusija „odlučna da produži gradjanski rat u Siriji" i da Moskva treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se „pozove na odgovornost“ za svoje postupke u Alepu.

Folon je optužio Moskvu da je odbila partnerstvo sa Zapadom i okarakterisao Rusiju kao „agresivnu“.

„Britanski ministru odbrane, pre nego što se upustite u neubedljive argumente u vezi sa navodnom odgovornošću Rusije za situaciju u Siriji, a posebno u Alepu, treba da razmislite šta je sama Velika Britanija uradila u ovoj nesrećnoj zemlji?“, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

Konašenkov je zatražio od Folona da kaže koliko naselja se vratilo mirnom životu zahvaljujući Velikoj Britaniji, koliko kilograma humanitarne pomoći je London poslao Sirijcima i koliko kvadratnih metara teritorije Sirije je oslobodio od terorista.

„I gde je bila Velika Britanija kada je Islamska država došla skoro do obale Sredozemnog mora i zamalo pretvorila Siriju u teroristički kalifat, kao što se desilo vašim naporima u Libiji?“, dodao je Konašenkov i postavio pitanje „koga treba pozvati na odgovornost za stvaranje Islamske države i ogranka Al Kaide - Nusra fronta?“, prenosi "Sputnjik".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.