RUSKA VOJSKA ZBIJA REDOVE NA SEVERU SIRIJE: Uspostavljena nova vojna baza, stigla oklopna vozila, nastaće haos (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2021, 17:09

RUSKA VOJSKA ZBIJA REDOVE NA SEVERU SIRIJE: Uspostavljena nova vojna baza, stigla oklopna vozila, nastaće haos (VIDEO)

Održane su zajedničke vojne vežbe sa Kurdima i sirijskom vojskom

Ruske snage uspostavljaju novu bazu u blizini grada Manbidž u istočnoj oblasti Alepa, izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu.

Manbidž i okolinu drže Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima. Sirijska arapska armija (SAA) je pre nekoliko godina uspostavila mrežu položaja oko grada kako bi ga zaštitila od turske vojske i njenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << militanata koji drže obližnja područja.

Prema SOHR-u, nova ruska baza nalazi se na oko 20 kilometara od turskih snaga u severnom Alepu, tik uz autoput M4 koji povezuje provinciju sa severoistočnom Sirijom.

Also few Su 34 arrive at Qamishli (according ANNA News 12 Su 34 and 5 Su 35, with few SyAAF MiG 29) pic.twitter.com/a4QMvt6eiz

— CM (@CaricaMil) October 31, 2021

Grupa za praćenje je 3. novembra objavila snimak nove baze u kojoj SAA takođe održava artiljerijske položaje. Nekoliko ruskih vojnih vozila već je raspoređeno u novoj bazi.

Ruski potez dolazi usred izveštaja o sve izvesnijem turskom napadu na područja pod kontrolom SDF-a u severnoj i severoistočnoj Siriji.

#Tel_Tamr: The Russian military police launched a military patrol in the northern countryside of Tel-Tamr.

— Rojava Network (@RojavaNetwork) November 4, 2021

U poslednjih nekoliko dana, ruske snage i SAA održale su seriju zajedničkih vežbi u severnoj i severoistočnoj Siriji u koordinaciji sa SDF. Vežbe su pokazale njihovu volju da se suoče sa svakim turskim napadom na SDF u cilju održavanja stabilnosti i bezbednosti.

Rusya, Ayn İsa çevresinde YPG/PKK’lı teröristler ve rejim unsurları ile eğitime devam etti. pic.twitter.com/OOaBLor1pu

— Hüseyin Bozan (@huseyinbozan) November 2, 2021

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.