RT: Ruska vojska zauzela napuštenu američku bazu u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 15.Nov.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Ruska vojska zauzela napuštenu američku bazu u Siriji

Ruska vojna policija i stručnjaci za deminiranje preuzeli su kontrolu nad aerodromom u severnoj provinciji Alepo, koji su napustile američke snage. Donedavno, vazduhoplovna baza Sirin bila je jedan od najvećih vojnih objekata koje su američke snage ilegalno zauzele u Siriji, ali ubrzo je napuštena nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da SAD nemaju razloga da ostanu u regionu, osim za "obezbeđivanje nafte", naravno. „Ušli smo i stavili unutrašnji i spoljašnji perimetar pod stražu. Postavljeni su i stacionarni položaji“, rekao je pripadnik ruske vojne policije za televizijski kanal Ministarstva odbrane Rusije "Zvezda". "Sada ekipe za uklanjanje mina prolaze kroz svaku zgradu, proveravajući da li postoje eksplozivna sredstva ili `iznenađenja` ostavljena za nas." Odlazeće američke snage očigledno su pokušale da ostave što je moguće manje, pošto je viđeno desetine kamiona kako evakuišu teret, dok su to područje nekoliko dana potresale eksplozije. Ali mnogo toga je ostalo netaknuto, poput teretane, i što je najvažnije, neasfaltirani, ali još uvek veoma značajan aerodrom. Ruska vojska planira da napuštenu američku bazu pretvori u centar za distribuciju humanitarne pomoći i tamo osnuje lokalni ogranak centra za pomirenje. Izvor: Vostok / RT

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POGLEDAJTE KAKO JE RUSKA VOJSKA ZAUZELA BIVŠU AMERIČKU BAZU: Vojnici SAD otišli u žurbi, mnoge stvari ostale netaknute (VIDEO)

Izvor: Kurir, 15.Nov.2019

Ruska vojna policija i stručnjaci za uklanjanje bombi preuzeli su kontrolu nad aerodromom u Alepu, koji su u žurbi napustile američke snage tokom povlačenja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.