Putin i Erdogan se saglasili da rade na smanjenju tenzija u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Erdogan se saglasili da rade na smanjenju tenzija u Siriji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan imao je odvojene telefonske razgovore sa predsednicima Rusije i Francuske, Vladimirom Putinom i Emanuelom Makronom, o situaciji u Siriji.


„Predsednik Rusije je naglasio da dejstva grupe zapadnih zemalja grubo narušavaju Povelju Ujedinjenih nacija i osnovne norme i principe međunarodnog prava“, saopštio je Kremlj

„Ruska i turska strana smatraju da je u svetlu onoga što se dogodilo neophodno aktivirati bilateralnu saradnju, usmerenu na realno unapređenje procesa političkog rešavanja krize u Siriji“, navedeno je u saopštenju.


Erdogan i Putin saglasili su se da rade na smanjenju tenzija u Siriji i nastave napore da se pronađe političko rešenje, saopštila je kancelarija turskog predsednika, prenosi Rojters.


Jelisejska palata saopštava da je Makron preneo Erdoganu da želi da unapredi saradnju dveju zemalja narednih dana u pronalaženju inkluzivnog političkog rešenja za Siriju.


Makron je zahvalio Erdoganu na njegovoj podršci vazdušnim udarima SAD, Francuske i Britanije na Siriju.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.