Pregovori sukobljenih strana u Siriji mogući u Kzahstanu

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sukobljenih strana u Siriji mogući u Kzahstanu

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev razgovarao je telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o mogućnosti da se u Astani održe pregovori sukobljenih strana u Siriji i podržao je tu inicijativu, saopšteno je na sajtu kazahstanskog lidera.

Putin je ranije saopštio da se sa Erdoganom dogovorio da se sukobljenim stranama u Siriji predloži da nastave mirovne pregovore na novoj platformi u Astani. Prema njegovim rečima, nova platforma bi mogla da dopuni ženevske pregovore.

„Predsednici Rusije i Turske razgovarali su sa šefom države (Kazahstana) o najaktuelnijim pitanjima regionalnog i međunarodnog dnevnog reda. Ruski i turski lider su rekli da su zainteresovani da se u Astani organizuju mirovni pregovori sukobljenih strana u Siriji. Nursultan Nazarbajev je podržao tu inicijativu i izjavio je da je spreman da pripremi platformu za te pregovore u kazahstanskoj prestonici“, navedeno je u saopštenju.

Nazarbajev je naglasio da Kazahstan podržava međunarodne napore usmerene na mirno rešavanje sirijskog sukoba.  Nazarbajev i Putin su, takođe, razgovarali o pripremi predstojećeg zasedanja Visokog evroazijskog ekonomskog saveta i samita ODKB-a.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.