Poslastičarnica, regrutni centar za Siriju?

Izvor: RTS, 27.Sep.2013, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslastičarnica, regrutni centar za Siriju?

Još jedan državljanin BiH poginuo u Siriji. Odlazak džihadista u Siriju, navodno, organizuje vlasnik poslastičarnice Sabahudin Izairi.

Emedin Velić iz okoline Sarajeva treći je državljanin Bosne i Hercegovine za koga je potvrđeno da je poginuo u Siriji, boreći se na strani pobunjenika protiv režima Bašara el Asada.

Potvrdivši za sarajevski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dnevni avaz da mu je 20-godišnji brat poginuo u borbama, Eldin Velić je naveo i podatak da je za odlazak u Siriju dobio i očevo dopuštenje.

"Otišao je da se bori za potlačeni narod u Siriji", rekao je i dodao da je tačno da oni koji odlaze na sirijsko ratište dobijaju platu "jer moraju od nečega da žive", ali da te cifre nisu "basnoslovne", kako neki govore.

Odlazak boraca u Siriju, navodno, organizuje Sabahudin Izairi, vlasnik poslastičarnice "Harisa" u Hadžićima i jedan od pretendenata na mesto lidera vehabija u Bosni.

Izairi tvrdi da nije tačno da on pomaže mladićima da idu na ratište u Siriju, te da će "prokleti sve one koji u novinama objave njegovo ime".

"Samo gajim tradicionalni islam i nemam veze s tim momcima. Očito nekome smetam jer sam Makedonac", kaže Izairi. 

Pre Velića, u Siriji su poginuli bosanskohercegovački državljani Derviš Halilović i Muazer Šabić.

Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić zbog toga je podstakao izmene postojećeg krivičnog zakona, kojima bi se sankcionisalo pridruživanje državljana BiH paravojnim grupama u inostranstvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Državljanin BiH poginuo u Siriji

Izvor: B92, 28.Sep.2013, 00:00

Sarajevo -- Emedin Velić iz okoline Sarajeva treći je državljanin BiH za koga je potvrđeno da je poginuo u Siriji, boreći se na strani pobunjenika protiv Bašara al Asada...Potvrdivši za sarajevski "Dnevni avaz" da mu je 20-godišnji brat poginuo u borbama, Eldin Velić je naveo i podatak da je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.