Poslastičarnica, regrutni centar za Siriju?

Još jedan državljanin BiH poginuo u Siriji. Odlazak džihadista u Siriju, navodno, organizuje vlasnik poslastičarnice Sabahudin Izairi.

Emedin Velić iz okoline Sarajeva treći je državljanin Bosne i Hercegovine za koga je potvrđeno da je poginuo u Siriji, boreći se na strani pobunjenika protiv režima Bašara el Asada.

Potvrdivši za sarajevski Dnevni avaz da mu je 20-godišnji brat poginuo u borbama, Eldin Velić je naveo i podatak da je za odlazak u Siriju dobio i očevo dopuštenje.

"Otišao je da se bori za potlačeni narod u Siriji", rekao je i dodao da je tačno da oni koji odlaze na sirijsko ratište dobijaju platu "jer moraju od nečega da žive", ali da te cifre nisu "basnoslovne", kako neki govore.

Odlazak boraca u Siriju, navodno, organizuje Sabahudin Izairi, vlasnik poslastičarnice "Harisa" u Hadžićima i jedan od pretendenata na mesto lidera vehabija u Bosni.

Izairi tvrdi da nije tačno da on pomaže mladićima da idu na ratište u Siriju, te da će "prokleti sve one koji u novinama objave njegovo ime".

"Samo gajim tradicionalni islam i nemam veze s tim momcima. Očito nekome smetam jer sam Makedonac", kaže Izairi. 

Pre Velića, u Siriji su poginuli bosanskohercegovački državljani Derviš Halilović i Muazer Šabić.

Ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić zbog toga je podstakao izmene postojećeg krivičnog zakona, kojima bi se sankcionisalo pridruživanje državljana BiH paravojnim grupama u inostranstvu.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво