Poslanici o unapređenju saradnje Srbije i Sirije

Izvor: RTS, 12.Jul.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o unapređenju saradnje Srbije i Sirije

Na sastanku poslaničkih grupa prijateljstva Srbije i Sirije, sagovornici su izrazili spremnost za intenziviranje saradnje i ocenili da susreti parlamentaraca mogu biti dobar način za njen nastavak.
Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Sirijom Miroslav Lazanski razgovarao je sa delegacijom Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u sirijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << parlamentu, koju predvodi Džamal Zubi, o mogućnostima daljeg razvoja dobrih odnosa dve zemlje i o perspektivama privredne saradnje.
Džamal Zubi je naveo da susreti parlamentaraca poput današnjeg mogu biti dobar način za nastavak saradnje u odnosima dve zemlje.
Rekao je da će tokom septembra biti održan veliki međunarodni sajam u Damasku i ukazao da je to dobra prilika za početak razvoja saradnje u oblasti farmacije i građevinarstva, a naročito trgovinskih odnosa.
Lazanski je istakao da su Srbija i Sirija tradicionalno prijateljske države i dodao da poslaničke grupe prijateljstva mogu da doprinesu intenziviranju buduće saradnje.
Kako je saopšteno iz parlamenta, Lazanski se zahvalio na podršci Sirije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i na podršci našoj zemlji u međunarodnim organizacijama.
U razgovoru je izražena spremnost za intenziviranje saradnje, naročito u razmeni parlamentarnih iskustava, što bi trebalo da se nastavi posetom članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Sirijom Damasku, na poziv sirijske strane.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.