Pompeo: Razgovaramo sa Ankarom o mogućnosti zajedničkih akcija u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 25.Feb.2020, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Razgovaramo sa Ankarom o mogućnosti zajedničkih akcija u Siriji

Zaoštravanje situacije u sirijskoj provinciji Idlib vodi ka porastu mogućnosti konflikta sa Turskom, rekao je državni sekretar SAD Majk Pompeo novinarima. On je naveo da američka administracija razgovara sa Ankarom o mogućnosti zajedničkih akcija.
„Kao što smo više puta ranije saopštavali, sirijski režim ne može da pobedi. Ofanziva koju je preduzela vojska režima samo povećava mogućnost konflikta sa našim saveznikom iz NATO-a – Turskom“, dodao je Pompeo. On smatra da je rešenje problema prekid vatre i pregovori na bazi rezolucije Saveta Bezbednosti 2254. „Kako je već govorio predsednik Tramp, mi sarađujemo sa Turskom i procenjujemo šta možemo zajedno da preduzmemo“, rekao je on. On je još jednom optužio Rusiju, Siriju i Iran za navodnu blokadu primirja u Siriji.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Amerika spremna da pomogne Ankari: Raste mogućnost ulaska Turske u rat u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2020

Zaoštravanje situacije u sirijskoj provinciji Idlib vodi ka porastu mogućnosti konflikta sa Turskom, rekao je državni sekretar SAD Majk Pompeo novinarima. On je naveo da američka administracija razgovara sa Ankarom o mogućnosti zajedničkih akcija Zaoštravanje situacije u sirijskoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.