Poginulo 23 pripadnika Hezbolaha

Izvor: B92, 20.Maj.2013, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo 23 pripadnika Hezbolaha

Bejrut -- Najmanje 23 pripadnika libanskog šiitskog pokreta Hezbolah poginuli su u sukobima sa sirijskim pobunjenicima u Kuseiru, gradu u centralnom delu Sirije.

"Pouzdani izvori su saopštili da su 23 pripadnika Hezbolaha ubijena i 70 povređeno juče u sukobima u Kuseiru", navela je ta organizacija koja prikuplja informacija iz bolničkih i bezbednosnih izvora u Siriji, kao i očevidaca na terenu.

Hezbolah, koji podržava sirijski režim, bori se sa sirijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojskom protiv pobunjenika za preuzimanje kontrole nad gradom Kuseirom, koji drže pobunjenici.

Opservatorija za zaštitu ljudskih prava je navela da je najmanje 55 osoba poginulo juče u Kuseiru, među njima najviše ima pobunjenika. Taj broj ne uključuje pripadnike Hezbolaha.

Od početka sukoba u Siriji u martu 2011. godine godine, poginulo je najmanje 94.000 ljudi, navodi Opservatorija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.