Ponedeljak, 20.05.2013.

13:22

Poginulo 23 pripadnika Hezbolaha

Najmanje 23 pripadnika libanskog šiitskog pokreta Hezbolah poginuli su u sukobima sa sirijskim pobunjenicima u Kuseiru, gradu u centralnom delu Sirije.

Izvor: Beta

Default images

"Pouzdani izvori su saopštili da su 23 pripadnika Hezbolaha ubijena i 70 povređeno juče u sukobima u Kuseiru", navela je ta organizacija koja prikuplja informacija iz bolničkih i bezbednosnih izvora u Siriji, kao i očevidaca na terenu.

Hezbolah, koji podržava sirijski režim, bori se sa sirijskom vojskom protiv pobunjenika za preuzimanje kontrole nad gradom Kuseirom, koji drže pobunjenici.

Opservatorija za zaštitu ljudskih prava je navela da je najmanje 55 osoba poginulo juče u Kuseiru, među njima najviše ima pobunjenika. Taj broj ne uključuje pripadnike Hezbolaha.

Od početka sukoba u Siriji u martu 2011. godine godine, poginulo je najmanje 94.000 ljudi, navodi Opservatorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

21 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: