Peskov: Političko rešenje nakon pobede nad terorizmom

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Političko rešenje nakon pobede nad terorizmom

22.10.2015. -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da o političkom procesu u Siriji ne može biti reči sve dok postoji pretnja od terorizma.

„Glavni prioritet je borba protiv terorističkih i ekstremističkih organizacija i tek nakon toga možemo pristupiti rešavanju političkih problema“, istakao je Peskov.

On je rekao da su i Rusija i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Sirija saglasne da alternative političkom procesu nema. „Hteo bih da podsetim na reči ruskog predsednika o tome da konačnu odluku u kontekstu političkog rešenja krize u Siriji treba da donese narod, a ne spoljni faktor“, rekao je portparol Kremlja.

Peskov je takođe naglasio da se stav ruskog predsednika Vladimira Putina po pitanju uvođenja kopnenih snaga u vojne operacije u Siriji nije promenio nakon susreta sa predsednikom Bašarom el Asadom.

„Putin je u više navrata iznosio svoju tačku gledišta po tom pitanju i tu nema promene“, kazao je Peskov.

On je dodao da su razgovori dva predsednika, koji su sinoć bili održani u Moskvi, trajali skoro tri sata. Asad je tom prilikom izrazio nadu da će uz vojnu podršku Rusije uspeti da ostvari pobedu nad terorizmom.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Potrebna jasna rešenja za izbegličku krizu

Izvor: Akter, 22.Okt.2015

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Evropska unija treba da donese konačnu odluku o rešavanju migrantske krize koju onda i Srbija može da sledi..Vučić je u Madridu novinarima rekao da će na konferenciji Evropske narodne partije (EPP) u tom gradu govoriti o situaciji u Srbiji i regionu,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.