PREOKRET u odnosima Kurda i sirijske vlade: SDF uskoro otvara kancelarije u OVIM gradovima?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2018, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET u odnosima Kurda i sirijske vlade: SDF uskoro otvara kancelarije u OVIM gradovima?!

Lepe vesti iz napaćene Sirije?

Političko krilo Sirijskih demokratskih snaga (SDF) koje predvode Kurdi otvoriće kancelarije u nekoliko provincija u Siriji, izjavio je u četvrtak portparol SDF-a Ilham Ahmad. Prema Ahmadu, političko krilo SDF-a biće otvoreno u provincijama Latakija, Damask, Hama i Homs.

Ovaj potez dolazi nakon još jednog sastanka između sirijske vlade i Sirijskog demokratskog veća (SDC) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u severnoj Siriji. Ranije je objavljeno da će SDF i sirijska vlada imati zajedničku kontrolu nad branom Tišrin u zapadnoj Raki.

Iako neki članovi SDC-a poriču da je vlada pokušala da popravi odnose, izvor u Damasku je ove sedmice rekao za Al-Masdar da mirovni pregovori idu dobro. Isti izvor je rekao za Al-Masdar pre dve sedmice da su vlada i SDC postigli dogovor u provinciji Al-Hasaka, koji bi omogućio vladi da konačno kontroliše pokrajinu.

Vetsi iz Sirije, Iraka i Jemena pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.