PREOKRENULI SITUACIJU U SIRIJI: Najtajnija ruska specijalna jedinica OBJAVILA snimak (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRENULI SITUACIJU U SIRIJI: Najtajnija ruska specijalna jedinica OBJAVILA snimak (VIDEO)

Jedinica je stvorena pre više od deceniju kao posebna komanda, odgovarajući direktno generalštabu, a profesionalni praznik su dobili 2015. godine.

Ruska visoko tajna jedinica za specijalne operacije, koja obavlja najosetljivije i najsloženije zadatke i čiji je zadatak infiltriranje duboko u neprijateljsku teritoriju proslavlja dan osnivanja.

Povodom toga, objavljen je i video ruskih komandosa u akciji.

Podružnica SpecOp su visoko obučeni borci koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istrenirani da se infiltriraju duboko iza neprijateljskih linija, savladaju pustoš i bave se sabotažom organizujući gerilske snage i izvodeći druge oblike tajnih akcija.

Rusko ministarstvo odbrane je u četvrtak objavilo video ruskih komandosa u znak obeležavanja dana njihovog formiranja.

Malo se zna o operacijama ove jedinice, ali izveštaji pokazuju da su imali uključujuću ulogu u preokretu borbi u Siriji, tako što su radom na terenu identifikovali visoko rangirane džihadiste i navodili vazdušne udare na njih.

Jedan od retkih oficira ove jedinice čiji je identitet poznat, Aleksandar Prokorenko je 2016. godine bio okružen teroristima Islamske države i odbio je da se preda te je naveo artiljerijsku vatru na svoju poziciju kako bi u smrt odvukao i veliki broj džihadista koji su ga opkolili.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.