POLICIJA HITNO REAGOVALA: Ukradena velika svetinja, krijumčari spremali da je prodaju za milion dolara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 23:13

POLICIJA HITNO REAGOVALA: Ukradena velika svetinja, krijumčari spremali da je prodaju za milion dolara!

Lopovi su pokušali da prodaju ukradenu robu u iznosu od milion dolara

Turske vlasti u Gaziantepu uhapsile su tri osobe koje su za milion dolara pokušale da prodaju starinsku Bibliju napisanu na koži jelena, ukradenu iz sirijskog muzeja.

- Tokom operacije zaplenjena je kopija stare Biblije. Prema ranijim obaveštajnim informacijama, ukradena je iz muzeja sirijskog grada Alepa i prokrijumčarena u našu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemlju - navodi se u saopštenju Regionalne službe bezbednosti.

- Timovi bezbednosti pretresli su prebivalište osumnjičenih i zaplenili drevni biblijski rukopis napisan na hebrejskom jeziku na koži jelena čija se cena procenjuje na oko milion dolara - nastavljeno je u izveštaju.

#Turkey arrests 3 people who tried to sell stolen antique bible from #Aleppo museum https://t.co/a39YrBowdK #Syria

— Al-Masdar News (@TheArabSource) October 24, 2020

Kako se navodi u saopštenju, rukopis je predat Direkciji muzeja u Gaziantepu, dok je policija uhapsila tri osobe, o čijim nacionalnostima mediji nisu izveštavali.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku pročitajte OVDE

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.