POČINJE BITKA NAD BITKAMA! Ruska vojska upozorava: Teroristi prebacuju veliki broj oklopnih vozila (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2021, 21:53

POČINJE BITKA NAD BITKAMA! Ruska vojska upozorava: Teroristi prebacuju veliki broj oklopnih vozila (VIDEO)

Već nekoliko dana traje pojačana razmena artiljerijskih udara između SAA i HTS-a

Naoružane terorističke grupe prebacuju oklopna vozila na dva lokaliteta u sirijskom Idlibu, a sirijske vladine snage prijavile su nagli porast granatiranja iz tih područja, rekao je komandant Vadim Kulit, zamenik šefa Centra za pomirenje Ministarstva odbrane Rusije.

- Ilegalne oružane grupe u južnom delu zone deeskalacije Idliba prebacuju jedinice militanata i oklopna vozila na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << područje lokaliteta San i Majdalija u provinciji Idlib. Prema komandi sirijskih vladinih snaga, broj izvedenih napada militanata terorističkih grupa sa naznačenog područja na položaje sirijskih oružanih snaga u pravcima Ruejha, Žubas i Sarakib naglo se povećao  - rekao je Kulit.

Prema Centru za pomirenje, u zoni deeskalacije Idliba zabeleženo je 38 napada sa položaja terorističke grupe Džabhat al-Nusra, od čega se 17 napada dogodilo u provinciji Idlib, osam napada u provinciji Latakija, četiri napada u provinciji Alepo, u Hami devet napada.

Kulit je dodao da su ruske jedinice vojne policije nastavile da prate civilna vozila na autoputu M-4 između provincija Raka i Hasaka. U četvrtak je sirijski list "Al-Vatan" izvestio da politička komanda sirijskih oružanih snaga istražuje izveštaje koji sugerišu da je portparol Džabhat al-Nusre eliminisan.

Prema izveštaju, Abu Kaled al-Šami je eliminisan zajedno sa 30 terorista u četvrtak u sirijskim i ruskim vazdušnim napadima. Vazdušni napadi izvedeni su ujutru na području planine Zavije.

Ranije je ruska vojska upozorila na predstojeće provokacije koje planiraju terorističke grupe koje uključuju otrovne materije, a koje će biti izvedene na severoistoku provincije Idlib.

Rusko Ministarstvo odbrane je uspostavilo Centar za pomirenje suprotstavljenih strana i vrši kontrolu kretanja izbeglica u Siriji od februara 2016. godine, kao deo svojih napora u regionu da pomogne u ublažavanju tekućeg sukoba između suprotstavljenih strana.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.