PIŠE SE ISTORIJA, ALEP JE OSLOBOĐEN: Asad potvrdio povlačenje pobunjenika (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 15.Dec.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIŠE SE ISTORIJA, ALEP JE OSLOBOĐEN: Asad potvrdio povlačenje pobunjenika (FOTO)

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je u video poruci postavljenoj na Tviteru da su dešavanja u gradu Alepu, iz kojeg odlaze pobunjeničke snage, istorijski momenat, kao i da će svet biti drugačiji nakon "oslobođenja Alepa".

Foto: Tanjug/AP/Baladi News Network

- Ono što se dešava danas jeste pisanje istorije koju piše svaki građanin Sirije. To pisanje nije započelo danas, počelo je pre šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << godina kada su krenuli kriza i rat protiv Sirije - nevao je Asad u video poruci objavljenoj na Tviter nalogu sirijskog predsedništva, prenosi Rojters.

AFP primećuje da je snimak izgleda načinjen mobilnim telefonom, što do sada nije bila praksa u Asadovim obraćanjima.

Foto: Tanjug/AP/SANA

Ovu informaciju potvrdio je i ruski general-pukovnik Viktor Poznihir, koji je na ruskoj državnoj televiziji rekao da je sirijska vojska skoro završila svoje operacije u Alepu, prenosi Rojters.

Naveo je da je oko 3.000 pobunjenika napustilo Alep od avgusta ove godine, kao i da je 108.000 civila prešlo u bezbedne delove tog sirijskog grada, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP/Baladi News Network

Inače, konvoj od 15 autobusa, u kojem se nalaze evakuisani iz okruga pod kontrolom pobunjenika u Alepu, napustio je taj sirijski grad i krenuo ka seoskim područjima na zapadu zemlje. To je drugi konvoj koji je danas krenuo iz Alepa, ističe Rojters. Prethodno su dvadesetak autobusa i 19 vozila Hitne pomoći, koji su prevozili oko 1.000 ljudi, izašli iz istočnog Alepa u skladu sa sporazumom o primirju, javio je Rojtersov reporter iz tog sirijskog grada.

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan izjavio je danas da je razgovarao sa predsednikom SAD Barakom Obamom o situaciji u Siriji i Iraku, dodavši da je Obama zapitao kako može da pomogne u vezi sa evakuacijom iz Alepa.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Šta kaže Asad za oslobađanje Alepa?

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2016

Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je da je oslobađanje Alepa postalo važan istorijski događaj. Asad je oslobađanje Alepa uporedio sa podelom istorije na vreme pre Hrista i posle njega...- Mi govorimo pre Hrista i posle Hrista… Mislim da ćemo o oslobađanju Alepa govoriti ovako: pre oslobađanja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.