Asad: Alep je oslobođen

Izvor: B92, 15.Dec.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Alep je oslobođen

U Alepu danas pišemo istoriju, poručio je sirijskom narodu predsednik Bašar el Asad u video-izjavi.

Sirijski predsednik Bašar el Asad je čestitao narodu na "oslobađanju Alepa", javlja AFP.

Ono što se danas dešava u Alepu je pisanje istorije, rekao je Asad u video-izjavi.

Ruski general-pukovnik Viktor Poznihir je na ruskoj državnoj televiziji rekao da je sirijska vojska skoro završila svoje operacije u Alepu.

Naveo je da je oko 3.000 pobunjenika napustilo Alep od avgusta ove godine, kao i da je 108.000 civila prešlo u bezbedne delove tog sirijskog grada, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad čestitao sirijskom narodu oslobađanje Alepa

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2016

Sirijski predsednik Bašar el Asad čestitao je danas sirijskim vojnicima oslobađanje Alepa od pobunjenika i dodao da Sirijci "pišu nove stranice istorije"..."Ono što se danas dešava, to je istorija koju pišemo svi mi Sirijci", rekao je Asad u kratkoj video poruci emitovanoj na Fejsbuku..."Posle...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Asad: Ovo je istorijski dan

Izvor: N1 televizija, 15.Dec.2016

Oko 50.000 ljudi, uglavnom civila, i dalje je blokirano u istočnom Alepu u Siriji, izjavili su večeras u Parizu specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura i šef francuske diplomatije Žan-Mark Ero..."Oko 50.000 ljudi, uključujući 40.000 civila još je na nesreću ostalo u tom delu grada....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.