Asad čestitao sirijskom narodu oslobađanje Alepa

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad čestitao sirijskom narodu oslobađanje Alepa

Sirijski predsednik Bašar el Asad čestitao je danas sirijskim vojnicima oslobađanje Alepa od pobunjenika i dodao da Sirijci "pišu nove stranice istorije".

"Ono što se danas dešava, to je istorija koju pišemo svi mi Sirijci", rekao je Asad u kratkoj video poruci emitovanoj na Fejsbuku.

"Posle oslobađanje Alepa situacija se menja, ne samo za Siriju već za region i za ceo svet", rekao je sirijski predsednik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Prvi medicinski konvoj sa ranjenim civilima krenuo je danas iz poslednjeg uporišta pobunjenika u istočnom Alepu, čime je počela evakuacija predviđena sporazumom koji su odobrile Rusija i Turska.

To je prva evakuacija civila iz istočnog Alepa posle ovonedeljnog uspostavljanja primirja čiji je cilj bezbedan transport civila iz pobunjeničkih enklava u Alepu, što je ujedno i početak predaje istočnog dela grada sirijskoj vojsci i okončanja četvorogodišnje kontrole pobunjenika.

Gubitak Alepa predstavlja veliki poraz za pobunjenike koji su zauzeli Alep 2012. godine, dok je za sirijske vlasti to najveća pobeda od početka rata 2011. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Asad čestitao sirijskom narodu oslobadjanje Alepa

Izvor: Beta, 15.Dec.2016

Sirijski predsednik Bašar el Asad čestitao je danas sirijskim vojnicima oslobadjanje Alepa od pobunjenika i dodao da Sirijci "pišu nove stranice istorije". "Ono što se danas dešava, to je istorija koju pišemo svi mi Sirijci", rekao je Asad u kratkoj video poruci emitovanoj na Fejsbuku."Posle oslobadjanje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.