PAKLENI PLAN Amera: SAD će za potrebe terorista u Siriji proizvoditi RUSKO ORUŽJE!?

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2018, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKLENI PLAN Amera: SAD će za potrebe terorista u Siriji proizvoditi RUSKO ORUŽJE!?

Licemerju Vašingtona nikad kraja

SAD bi mogle da započnu proizvodnju ruskog naoružanja, izveštava američki časopis Nešnl interest (eng. The National Interest). Odluka o ovom poslu je doneta u velikoj meri zbog potrebe za snabdevanjem oružja proameričkim terorističkim grupama u Siriji i Iraku i delom Kurda na severu Sirije. Kao što piše časopis, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čini se da Ministarstvo odbrane kod kuće želi da proizvodi rusko oružje, što je sigurnije od kupovine ruskih originala na svetskom tržištu oružja, uglavnom ilegalno.

POSTIGNUT DOGOVOR Izraela i Sirije: Na Golanu opet na snazi status kvo?

Generalna uprava Specijalnih snaga SAD predložila je da američki proizvođači oružja proučavaju mogućnost “inženjeringa, rekonstrukcije i prilagođavanja domaće proizvodnje analognom stranom oružju, pre svega automatskoj pušci PKM kalibra 7,62 mm i teškom mitraljezu NSV “Utes” kalibra 12,7 mm”, piše Nešnl interest.

Glavni razlog za ovaj predlog, prema članku, jeste da militanti i terorističke bande koje u Siriji i Iraku podržavaju SAD uglavnom koriste rusko i sovjetsko oružje. Sada je za njihovu nabavku američka vojska prisiljena da kupuje rusko oružje i rezervne delove na svetskom tržištu oružja.

Kako bi se rešio ovaj problem, planira se pokretanje vlastite proizvodnja oružja analognih stranim modelima koji će po svojim karakteristikama zadovoljiti ili čak premašiti izvorne modele dostupne na tržištu.

Ruski “Rostec” je odmah odgovorio na objavu američkog časopisa o proizvodnji ruskog oružja u Sjedinjenim Državama.

Atina stala uz Asada: Gore zastave SAD i NATO alijanse, Grci poslali JASNU PORUKU (VIDEO)

“Ako neko želi ovaj posao da radi legalno, prema svim pravilima, neka dođu u “Rosoboronexport” i razgovaraju. Inače  govorimo o ilegalnom kopiranju ruskih proizvoda. Jednostavno rečeno – o krađi”, rekao je Rostec.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.