Otac utopljenog dečaka vraća se u Kobane da sahrani porodicu

Izvor: RTS, 04.Sep.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac utopljenog dečaka vraća se u Kobane da sahrani porodicu

Otac utopljenog trogodišnjeg sirijskog dečaka Ajlana Kurdija, čije je beživotno telo pronađeno na plaži u poznatom turskom letovalištu Bodrumu, vratio se u rodni grad Kobane da sahrani svoju porodicu.
Kako je javio AFP, Abdulah Kurdi stigao je turski pogranični grad Suruc sa kovčezima svog sina i drugih članova porodice koji su se takođe udavili pokušavajući da stignu u Evropu i uputio se ka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sirijskom gradu Kobane sa članovima porodice i turskim snagama bezbednosti.

Vlasti u Kobaneu saopštile su da će dečaci i njihova majka biti "sahranjeni kao mučenici koji su životom platili to što su želeli da pobegnu od rata".
Veliki broj ljudi krenuo je od Bodruma da isprati porodicu Kurdi, ali su zaustavljeni tri kilometra od sirijsko-turske granice.
Fotografija utopljenog sirijskog dečaka koji je pronađen na plaži u Bodrumu nakon što su se prevrnula dva čamca sa izbeglicama, uzdrmala je Evropu u kojoj raste napetost pred naletom desetina hiljada izbeglica i migranata, navodi Tanjug.
Slika malog dečaka kako nepomično leži na obali jedne od vodećih turističkih destinacija u Turskoj, u crvenoj majici i plavim pantalonicama, s licem u pesku, probudila je emocije, ali i gnev zbog ljudske cene aktuelne krize i, kako mnogi smatraju, nedovoljne aktivnosti evropskih lidera u izlaženju na kraj sa njom.
Posle nesreće, turske vlasti su uhapsile četiri osobe za koje se sumnja da su im izbeglice plaćale da ih prevezu do Evrope. Svi uhapašeni su sirijski državljani.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.