Ostvarene velike pobede, ali GLAVNE bitke tek dolaze: Ovo je trenutna situacija u provinciji Dara (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostvarene velike pobede, ali GLAVNE bitke tek dolaze: Ovo je trenutna situacija u provinciji Dara (MAPA)

Sirijska vojska u nezadrživoj ofanzivi

Sirijska vojska zabeležila je velike uspehe u provinciji Dara, oslobodivši ključne oblasti od pobunjeničkih snaga.

Pročitajte i:

Samo u proteklih 48 sati zabeleženi su veliki uspesi, pogotovo u predelima u blizini sirijsko-jordanske granice.

Situacija na jugu Dare

Oslobodivši grad Saidu prošlog četvrtka, sirijska vojska je uspela da odbaci pobunjenike u grad Al-Naimu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se nalazi istočno od prestonice ove provincije.

Uz podršku saveznika, ubrzo je oslobođen i grad Al-Naima, a pobunjeničke snage tzv. “Slobodne sirijske vojske” (FSA) skroz su potučene.

U međuvremenu, južno od Saide, sirijska vojska je beležila značajne uspehe uz granicu prema susednom Jordanu.

Na kraju, najveća pobeda ostvarena je zauzećem grada Nasiba, nakon čega je prvi put, nakon tri godine, oslobođen ključni granični prelaz prema Jordanu.

Ovde treba spomenuti i da je Ruski centar za pomirenje uspeo da dogovori uslove o prekidu vatre sa pobunjenicima koji su tom prilikom predali naoružanje i grad Busra Al-Šam.

Situacija na severu Dare

Na severu ove provincije glavne borbe se vode oko grada Tafasa. Sirijska vojska je zauzela ključni položaj, vrh Tal Saada, međutim najveća za bitka za grad Tafas tek predstoji.

Situacija u gradu Dari

Sirijska vojska će uskoro započeti bitku za prestonicu provincije. Već su određena dva pravca napada, a već je oslobođen distriktAl-Nuajma u istočnim delovima ovog grada. Veće borbe se očekuju sledećih dana.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pročitajti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.