Oštar odgovor ako Asad upotrebi hemijsko oružje

Izvor: Blic, 03.Sep.2012, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštar odgovor ako Asad upotrebi hemijsko oružje

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus ponovio je danas da Zapad priprema oštar odgovor u slučaju da režim sirijskog predsednika Bašara el Asada upotrebi hemijsko ili biološko oružje u građanskom ratu u svojoj zemlji.

"Naš odgovor... biće moćan i žestok. Posebno ga razmatramo sa našim američkim i engleskim partnerima", rekao je Fabijus za Radio Monte Karlo.

Američki predsednik Barak Obama kazao je da će SAD smatrati "crvenom linijom", ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Asadov režim iskoristi hemijsko ili biološko naoružanje.

Fabijus je naveo da i Rusija i Kina "dele istu poziciju", ali je izrazio nezadovoljstvo zbog nastavka njihove podrške Asadu.

Vođstvo Sirije navelo je ranije da bi moglo da iskoristi hemijsko ili biološko oružje ukoliko zemlja bude napadnuta spolja.

Veruje se da Sirija poseduje nervni gas, kao i plikavac i rakete "skad", koje mogu da ispale te smrtonosne hemikalije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.