Osmorica  Albanaca ubijena u američkim vazdušnim udarima

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Sep.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmorica Albanaca ubijena u američkim vazdušnim udarima

BAGDAD - Još devet Albanaca ubijeno je u Iraku i Siriji u posljednjih nekoliko dana, javljaju regionalni mediji. Osmorica su stradala u vazdušnim udarima avijacije SAD protiv džihadista u Iraku, a jedan je ubijen u Siriji.

Prištinski dnevnik “Zeri” navodi da su šestorica ubijenih Albanaca s Kosova, dok su još po jedan iz Makedonije i Albanije.

Istovremeno, Sinan Ševćet Muji, Albanac s Kosova, ubijen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je u Siriji dok se borio na strani džihadista, pišu kosovski mediji. Smrt su potvrdili njegova porodica i lokalni imam.

Sinan Ševćet Muji, iz sela Vrasaljce kod Gnjilana, poveo je u Siriju ženu i trogodišnjeg sina.

Na ratištima u Siriji i Iraku nalazi se oko 500 Albanaca koji se bore na strani “Islamske države”, navode zapadne obavještajne službe.

Od tog broja, oko 200 ih je s Kosova, prenosi Blic.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Još jedan Albanac sa Kosova ubijen u Siriji

Izvor: Press, 13.Sep.2014

Ubijen je Sinan Muji iz sela Bresalce opština Gnjilane, a sa njim u Siriji su i supruga i trogodišnji sin koji su još tamo i narednih dana će odlučiti da li će da se vrate na Kosovo.. . ..Mediji podsećaju da su poslednjih dana u Iraku ubijeni kosovski Albanci Ebu Sofjani, Ebu Sajmiri iz Mitrovice,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.