Izvor: Beta, 10.Sep.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opservatorija: U napadu u Siriji više od 30 mrtvih

U vazdušnim napadima kod Deir Ezora na istoku Sirije, gde se vladine snage bore protiv džihadista, stradala su 34 civila, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.Opservatorija je u prvom bilansu navela da je poginuo 21 civil, ali je kasnije dodala da ima "mnogo žrtava u obližnjoj reci".Napad je pripisan ruskoj vojsci koja pruža podršku sirijskim snaga u proterivanju pripadnika Islamske države iz grada Deir Ezor u istoimenoj provinciji.Pored ofanzive sirijskih snaga u gradu, borci sirijske opozicije krenuli su u subotu uz pomoć SAD u ofanzivu u cilju proterivanja džihadista iz istočnih delova te provincije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Opservatorija: U napadu u Siriji više od 30 mrtvih

Izvor: RTS, 10.Sep.2017

. U vazdušnim napadima kod Deir ez Zora na istoku Sirije, gde se vladine snage bore protiv džihadista, stradala su 34 civila, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.