Oland naredio: Udarite jako na ISIS

Izvor: Mondo, 19.Nov.2015, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland naredio: Udarite jako na ISIS

Francuski predsednik Fransoa Oland je naredio da se pojačaju vazdušni udari francuskih aviona protiv džihadista Islamske države u Iraku, kao i u Siriji nakon napada u Parizu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Foto: Stephane de Sakutin, Pool via AP

"Fransoa Oland je dao neophodne instrukcije za intenziviranje vojnih operacija koje su u toku u Siriji kao i Iraku", navodi se u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prenosi AFP.

Saopštenje je objavljeno nakon što se Oland sastao sa ministrima iz svog kabineta i vojnim komandantima.

Prethodno je Francuska zatražila od Saveta bezbednosti UN da odobri zemljama da "preduzmu sve neophodne mere" u borbi protiv Islamske države nakon što su džihadisti iz te grupe preuzeli odgovornost za napade u Parizu.

Nacrt rezolucije koju je Francuska podnela Savetu bezbednosti od 15 članova poziva zemlje članice da "udvostruče i koordiniraju napore da spreče i suzbiju terorističke napade koje priprema prvenstveno ID i grupe povezane sa Al Kaidom", prenosi AFP.

Donji dom francuskog parlamenta ranije danas je izglasao zakon o produženju vanrednog stanjana tri meseca, uvedenog posle napada u Parizu 13. novembra.

Taj zakon će se sutra naći pred Gornjim domom, prenosi AFP.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.