Oland: Asad masakrira narod, Rusi to podržavaju

Izvor: Akter, 11.Feb.2016, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Asad masakrira narod, Rusi to podržavaju

Francuski predsednik Fransoa Oland pozvao je Rusiju da zaustavi vojnu akciju kojom pruža podršku sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu

"Moramo da se postaramo da Bašar el Asad napusti vlast, a u ovom trenutku, potpomognut Rusima, on masakrira deo svog naroda, iako istovremeno preduzima akciju protiv određenog broja terorista", rekao je Oland.

"Tražim da akcije Rusije prestanu", dodao je francuski predsednik.

Dok je Oland govorio, glavni akteri >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u sirijskom konfliktu sastali su se u Minhenu u pokušaju da ubede Rusiju da pristane na prekid vatre, preneo je AFP.

Na početku razgovora sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je rekao da je Moskva iznela "predloge za prekid vatre koji su dosta specifični".

Rusija je odbila da potvrdi izveštaje da prekid vatre neće stupiti na snagu pre 1. marta, što bi omogućilo još tri sedmice neprekidne ofanzive režimskih snaga na grad Alepo, zbog koje bi, prema navodima Ujedinjenih nacija, 300.000 ljudi moglo da se nađe pod opsadom.

Bombardovanje iz ruskih aviona pomaže sirijskim snagama, navela je francuska agencija.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.