Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Dec.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Turska ima pravo na obranu, ali valja spustiti tenzije

Američki predsjednik Barack Obama stao je danas u obranu prava Turske da se brani, ali i apelirao na smanjenje tenzija između Turske i Rusije, koje su narasle nakon što su turski lovci 24. novembra oborili ruski vojni avion iznad tursko-sirijske granice.

"Mi svi imamo zajedničkog neprijatelja, a to je Islamska država i želim da se svi fokusiramo na tu prijetnju", rekao je predsjednik SAD.

Obama, koji se danas na marginama konferencije o klimi u Parizu sastao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, rekao je da je Turska saveznica NATO i da ima pravo da se brani, prenjela je agencija AP.

"SAD podržava pravo Turske da brani sebe i svoj zračni prostor", istaknuo je američki predsjednik, dodavši: "Razgovarali smo i o tome kako Turska i Rusija mogu da zajedno raditina deeskalaciji tenzija i pronalaženju diplomatskog načina za razrješenje problema."

Istvoremneo je turski premijer Ahmet Davutoglu optužio   Rusiju da zataškava kršenje zračnog prostora Turske tvrdnjom da Ankara ilegalno uvozu naftu od militanata Islamske države u Siriji.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Obama: Podržavamo pravo Turske da se brani

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2015

PARIZ - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barack Obama izjavio je danas u Parizu kako njegova zemlja podržava pravo Turske da se brani...Obama je u izjavi novinarma u Parizu u vezi sa prošlosedmičnim obaranjem ruskog vojnog aviona nakon povrede turskog vazdišnog prostora, rekao kako...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.