OSOVINA OTPORA NIKAD JAČA: Erdogan ZAPRETIO džihadistima pa otkrio KO je PRAVA PRETNJA u Siriji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2019, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSOVINA OTPORA NIKAD JAČA: Erdogan ZAPRETIO džihadistima pa otkrio KO je PRAVA PRETNJA u Siriji (FOTO)

Otklonjene prepreke za formiranje konstitucionog odbora.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da tri miliona sirijskih izbeglica može da se vrati u planiranu zonu bezbednosti u severnoj Siriji, ako se ona proširi od turske granice do sirijskih gradova Deir al Zor i Raka.

Erdogan je nakon razgovora u Ankari sa ruskim i iranskim kolegom Vladimirom Putinom i Hasanom Rohanijem izjavio da su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tim susretom otklonjene prepreke za formiranje konstitucionog odbora i dodao ta će to telo uskoro početi da radi.

Turkey's Pres Erdogan is making a last-ditch appeal to Russia's Pres Putin and Iran's Pres Rouhani not to commit a bloodbath of the three million civilians sheltering in Syria's Idlib province. Where is the rest of the world on this potential slaughter? https://t.co/vvLQ3zjO4C pic.twitter.com/5xEfdxXRCm

— Kenneth Roth (@KenRoth) September 16, 2019

Erdogan je istakao da je podrška militantnim grupama pod maskom borbe protiv Islamske države neprihvatljiva i dodao da pravu pretnju u Siriji predstavlja kurdska milicija Narodne zaštitne jedinice.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

VODA, VAZDUH, KOPNO Najmoćnija oružja TRI MEGA-SILE: Ko je najjači, Rusi, Kinezi ili Amerikanci?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.