OPŠTI PROTEST U SIRIJI! JEDAN JEDINI ZAHTEV: Hitno povlačenje AMERIKE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPŠTI PROTEST U SIRIJI! JEDAN JEDINI ZAHTEV: Hitno povlačenje AMERIKE!

Arapsko-kurdski odredi "Sirijskih demokratskih snaga" objavili su ranije početak operacije čišćenja, kako su naveli, poslednjeg sela u Siriji od boraca terorističke organizacije DAEŠ

Žitelji sirijskih provincija Raka i Dejr el Zor nastavljaju da protestuju sa zahtevom da se iz zemlje povuče vojska koalicije koju predvode SAD, saopštio je novinarima rukovodilac ruskog Centra za pomirenje neprijateljskih strana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Siriji, general-potporučnik Sergej Solomatin.

Komentarišući novonastale proteste Sergej Solomatin je izjavio da učesnici tih protesta zahtevaju povlačenje snaga koalicije koju predvode SAD.

- Na teritorijama koje su pod kontrolom "Sirijskih demokratskih snaga" koje podržavaju SAD, u provincijama Raka i Dejr el Zor, nastavljaju se protesti lokalnih žitelja sa zahtevom da se s teritorije Sirije povuče vojska američke koalicije - rekao je Solomatin.

On je dodao da su 9. februara u provinciji Raka mitinzi održani u naseljima Abu Hamad i Havidžet Šijan.

.

Najnovija dešavanja u Siriji možete pratiti klikom OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

„Sirijske demokratske snage“ objavile početak operacije „čišćenja“

Izvor: Vostok.rs, 10.Feb.2019

Arapsko-kurdski odredi „Sirijskih demokratskih snaga“ objavili su početak operacije čišćenja poslednjeg, kako su naveli, sela u Siriji od boraca terorističke organizacije DAEŠ.. Operacija u Baguzu, koji se nalazi na jugoistoku Sirije u provinciji Dejr el Zor, počela je u noći između...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.