Nusra front potvrdio smrt Al Suria

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nusra front potvrdio smrt Al Suria

Sirijski ogranak Al Kaide, Nusra front, potvrdio je da je njihov portparol Abu Firas al Suri poginuo u nedelju u vazdušnim napadima na severoistoku Sirije.

U saopštenju objavljenom na Tviteru, Nusra front je potvrdio smrt "Al Surija i još nekoliko članova 3. aprila u vazdušnom napadu 'krstaša'".

SAD su u ponedeljak potvrdile da su bombardovale položaje džihadista na severoistoku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sirije.

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila je da su u tom napadu poginuli Al Suri, njegov sin i još 20 džihadista.Al Suri, čije je pravo ime Radvan Namus, borio se protiv Sovjeta u Avganistanu gde je upoznao Osamu bin Ladena i Abadulaha Azama, osnivača međunarodnog džihada, pre nego što se vratio u Siriju na početku građanskog rata 2011. godine.

Opservatorija je navela da se napad dogodio za vreme sastanka džihadista u Idlebu koji je od 2015. godine u rukama Fronta al Nusra i njegovih saveznika.

Prekid vatre uz posredovanje SAD i Rusije stupio je na snagu 26. februara u ponoć u Siriji, ali se sporazum o primirju ne odnosi na džihadiste iz Islamske države i sirijskog ogranka Al Kaide, Fronta al Nusra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.