Novopazarac nastradao u borbama u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 17.Maj.2013, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novopazarac nastradao u borbama u Siriji

Na ulicama Novog Pazara u petak se pojavila čitulja na kojoj stoji da je 14. maja „na Alahovom putu u Siriji“ poginuo 27-godišnji Eldar (Esada) Kundaković i da će porodica primati hatar (saučešća) u Radničkoj ulici, gde živi. Neki lokalni mediji objavili su Kundakovićevu čitulju i sliku sa većim tekstom o šehidima (borcima za veru), koji se bore u Siriji i koji su poginuli za islam. Sa porodicom, koja je u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << saznala za Eldarovu smrt, u petak se nije moglo razgovarati. U novopazarskoj policiji u petak nisu ništa znali o pogibiji Kundakovića, niti da je on uopšte bio u Siriji. Ne zna se kako je dospeo u ovu zemlju, na čijoj strani se borio (najverovatnije protiv Asada) i kako je poginuo. Prema nezvaničnim informacijama, u Siriju je otišao pre tri meseca i trebalo je da se vrati za desetak dana i oženi se u Novom Pazaru. Prema informacijama koje smo dobili od nekoliko ljudi bliskih porodici, Kundaković je, kako običaj nalaže kad poginu šehidi, sahranjen u Siriji. Prema ovim izvorima u Siriji je poginuo još jedan Novopazarac, čije ime do trenutka slanja ovog teksta nismo uspeli da saznamo. U Novom Pazaru se poslednjih dana govorilo da ima mladića koji su dobrovoljno otišli u rat protiv Asada i da su ih, preko vehabijskog i drugih pokreta, regrutovale ekstremističke grupe iz arapskih zemalja koje ratuju u ovoj zemlji. Niko tačno ne zna koliko Novopazaraca i Sandžaklija ratuje u Siriji i kojim kanalima odlaze u ovu ratnim sukobima zahvaćenu arapsku državu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novopazarac poginuo kao dobrovoljac u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2013

Na ulicama Novog Pazara u petak se pojavila čitulja na kojoj stoji da je 14. maja „na Alahovom putu u Siriji“ poginuo 27-godišnji Eldar (Esada) Kundaković i da će porodica primati hatar (saučešća) u Radničkoj ulici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.