Sandžaklije poginule ratujući u Siriji!

Izvor: Kurir, 17.Maj.2013, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sandžaklije poginule ratujući u Siriji!

Na čitulji se vidi da je ime jednog od boraca Eldar Kundaković i da je poginuo na Alahovom putu u Siriji 14. 05. 2013. godine

NOVI PAZAR - Na Alahovom putu!

Dvojica građana Srbije, Pazarac poznat u Siriji kao Ebu Bera, a reč je o Eldaru Kundakoviću, i njegov saborac Ebu Merdija, čije pravo ime još nije poznato, poginuli su 15. maja u Siriji, u borbama za jedan zatvor. Kako se tvrdi u tekstu koji je na sajtu Sandžakhaber objavio Novopazarac, njihov saborac >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz Sirije, obojica su poginuli kao „mučenici”, „šehidi” na Alahovom putu, dok su u Siriji branili „slabe i potlačene”.

Na ovom sajtu je objavljena i umrlica Eldara Kundakovića iz Novog Pazara, za koga piše da je poginuo „na Alahovom putu u Siriji u 27. godini“ i da će „porodica saučešće primati u Radničkoj ulici u ovom gradu”. Ova umrlica pojavila se juče i na ulicama Novog Pazara, a na Sandžakhaberu objavljena je fotografija na kojoj je ubijeni Eldar Kundaković.

Uz prekor „braći koja sede u foteljama sa svojim ženama i ne čine ništa, poput kukavica”, autor teksta u Sandžakhaberu divi se poginulom Ebu Merdiji rečima: „Kakav je samo to iman (vera, prim. nov.), kad ostaviš ženu, četiri ćerkice i jednog sina koji ima oko godinu dana.”

Nepoznati autor opisuje i kako su dvojica Sandžaklija stradala u Siriji:

- Ebu Merdija je postavljen za emira (komandanta) akcije na zatvor, bio je iskusan borac, bio je s njim i Ebu Bera i još neka braća. To je zatvor u kome kafiri (nevernici) drže našu braću, koju muče, i sestre, koje siluju. Krenula je juče uveče akcija, krenuli su mudžahedini da brane čast braće i sestara, došli su da se bore da Alahova reč bude gornja, dali su živote za Alaha... - piše saborac poginulih iz Sirije.

(Z. Š.)

Ebu Bera trebalo da se oženi za desetak dana

Porodica Eldara Kundakovića primala je juče saučešće rodbine i prijatelja u Radničkoj ulici u Novom Pazaru. Nezvanično, Eldar, to jest Ebu Bera otišao je u Siriju pre oko tri meseca. Očekivali su ga da se za desetak dana vrati u Novi Pazar, gde je trebalo da se oženi. Njegov saborac iz Sirije i zemljak iz Srbije ostavio je juče poruku:

- Onoj koja je trebalo da se uda za njega poručujem da ne brine i da se veseli, jer je trebalo da se uda za tigra, sandžačkog junaka - piše Pazarac i dodaje da moli Alaha ‚‘da ne prođe ni mesec dana a da ga podari šehadetom‘‘.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Novopazarac nastradao u borbama u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 17.Maj.2013

Na ulicama Novog Pazara u petak se pojavila čitulja na kojoj stoji da je 14. maja „na Alahovom putu u Siriji“ poginuo 27-godišnji Eldar (Esada) Kundaković i da će porodica primati hatar (saučešća) u Radničkoj ulici, gde živi. Neki lokalni mediji objavili su Kundakovićevu čitulju i sliku...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.