Novi udari Rusije: Džihadisti demoralisani, bežaće

Izvor: B92, 10.Okt.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi udari Rusije: Džihadisti demoralisani, bežaće

Ruski avioni u Siriji su u protekla 24 sata obavili 64 leta iz baze Hmeimim i gađali 55 objekata terorističke grupe Islamska država.

To je izjavio portparol ruskog Ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov.

Ruski avioni su tokom tih letova uništili dva komandna centra, skladišta municije u provcniji Hama, 29 kampova i 23 utvrđene stanice sa municijom i opremom, prenosi Tass.

Porast >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << letova i dodatni letovi usledili su posle informacije o izviđanju vazduha i terena u Siriji. Dodatni letovi izvedeni su avionima Suhoj Su-34 i Su-25.

Ruski bombarderi Su-24 uništili su veliko utvrđeno područje militanata u provinciji Alepu, istočno od Tel Alama. U tom području džihadisti su imali minobacačke položaje i skladišta municije i hrane.

Militanti su sada demoralisani zbog nedostatka oružja i opreme i pokušavaju da povrate borbenu gotovost svojih jedinica, ocenilo je Ministartvo odbrane.

Prema Konašenkovim rečima, komandni centri militanata su uništeni, zahvaljujući snimcima iz kosmosa.

"Kako smo čuli na radiju, iz presretnutih razgovora, militanti su doživeli akutni nedostatak oružja, minicije i goriva. Neki od njih su demoralisani i i pobećiće sa borbenih područja i krenuti prema istoku i severoistoku, kazao je Konašenkov novinarima.

On je naveo i da su ruske vojne vlasti pripremile nacrt dokumenta sa merama za sprečavanje mogućih incidenata u vazdušnom prostoru Sirije, između ruske avijacije i aviona koalicije, koju predvodi SAD.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski avioni uništili dva komandna centra ID

Izvor: RTS, 10.Okt.2015

Ruski avioni u Siriji su u protekla 24 sata obavili 64 leta iz baze Hmeimim i gađali 55 objekata terorističke grupe Islamska država, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov, prenosi TAS. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.