Ruska avijacija uništila 60 objekata ID i oko 100 militanata u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 09.Okt.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska avijacija uništila 60 objekata ID i oko 100 militanata u Siriji

09.10.2015. -

Avioni ruske vojske danas su izvršili 67 poletanja tokom kojih je uništeno 60 objekata terorističke organizacije Islamska država, izjavio je zamenik načelnika Generalštaba ruske vojske Igor Makušev.



„Za protekla 24 časa je sa baze ’Hmejmim‘ izvršeno 67 poletanja, a avioni Su-34M i Su-25CM uništili su 60 terorističkih objekata”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << precizirao je on.



Prema njegovim rečima, u napadu ruskih aviona na sedište terorističke grupacije „Lia el Hak“ ubijena su dva komandanta i oko 200 militanata.

On je dodao da je ruska avijacija ukupno uništila 17 terorističkih kampova, fabriku za remont oklopnih vozila, šest skladišta municije i goriva, 17 oklopnih vozila, dva protivavionska raketna sistema, šest kontrolnih centara, i 16 uporišta sa vojnom tehnikom.



Vazdušno-kosmičke snage uništile su bazu militanata koja se nalazila u bivšem skladištu municije u blizini zatvora u Alepu, saopštio je zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Igor Makušev.

"Kao rezultat napada likvidirano je oko 100 ekstremista i skladište municije",  rekao je Makušev.

Rusija je operaciju borbe protiv terorističke organizacije Islamska država započela 30. septembra. Rusija se za tu operaciju odlučila nakon molbe sirijskog predsednika Bašara el Asada. Avijacija koja se koristi prilikom bombardovanja terorističkih položaja sastavljena je od jurišnih aviona Su-25, bombardera Su-24M, Su-34, a u pratnji bombardera su i lovci Su-30CM.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska avijacija uništila 60 objekata ID u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2015

"Avioni ruske vojske su u petak izvršili 67 poletanja tokom kojih je uništeno 60 objekata terorističke organizacije Islamska država" izjavio je zamenik načelnika Generalštaba ruske vojske Igor Makušev...- Za protekla 24 časa je sa baze ’Hmejmim‘ izvršeno 67 poletanja, a avioni Su-34M i Su-25CM...

Nastavak na Vesti-online.com...

(VIDEO) SMRTONOSNI UDAR SUHOJA: Ubijena dva visoka komandanta i 200 terorista!

Izvor: Kurir, 09.Okt.2015

Avioni ruske vojske su danas izvršili 67 poletanja tokom kojih je uništeno 60 objekata terorističke organizacije Islamska država...Ruska borbena avijacija uništila je štab formacije „Liva el Hak“ u Siriji, a u napadu su poginula dvojica visokih poljskih komandanata Islamske države, kao i oko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.