Nastavljena evakuacija pobunjenika iz Homsa

Izvor: B92, 08.Apr.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena evakuacija pobunjenika iz Homsa

Homs -- Iz poslednje četvrti sirijskog grada Homsa pod kontrolom pobunjenika evakuisana su 242 opoziciona borca sa porodicama, javila je državna agencija SANA.

Guverner Homsa izjavio je da bi do kraja dana grad trebalo da napusti više od 400 boraca.

To je četvrta faza procesa evakuacije opozicionih boraca iz četvrti Vaer u druga područja na severu Sirije koja su pod kontrolom pobunjenika.

Evakuacija, koja je počela prošlog meseca, rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pregovora opozicije i vlade, uz posredovanje Rusije.

Opozicioni aktivisti kritikovali su dogovor, tvrdeći da će time biti raseljeno 12.000 stanovnika Vaera, uključujući 2.500 boraca.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nastavljena evakuacija pobunjenika iz Homsa

Izvor: Blic, 08.Apr.2017

Iz poslednje četvrti sirijskog grada Homsa pod kontrolom pobunjenika danas su evakuisana 242 opoziciona borca sa porodicama, javila je državna agencija SANA...Hundreds leave Syria Homs rebel district under deal: state media https://t.co/JSrd5UoER7 pic.twitter.com/bFz2kj3hir..Guverner Homsa izjavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.