Nastavak pregovora o Siriji 12. i 13. juna u Kazahstanu

Izvor: RTS, 03.Jun.2017, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak pregovora o Siriji 12. i 13. juna u Kazahstanu

Ruske vlasti su potvrdile da će pregovori o Siriji pod okriljem Rusije, Irana i Turske, biti nastavljeni polovinom juna u Astani, glavnom gradu Kazahstana.
"Novi sastanak u Astani je predviđen 12. i 13. juna", izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Genadij Gatilov i dodao da su pozivi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upućeni sirijskim vlastima i opoziciji.

Sirijski ambasador u Moskvi Rijad Hadad izjavio je ranije danas da je Damask dobio poziv za pregovore u Astani 12. i 13. juna.
Izvori bliski sirijskoj opoziciji naveli su da još nisu dobili poziv za sastanak.
Kazahstan, kao zemlja domaćin pregovora, navela je da ne može ni da potvrdi ni demantuje vest o održavanju pregovora.
Na poslednjem sastanku u maju, učesnici skupa su usvojili ruski plan o uvođenju bezbednosnih zona u cilju uspostavljanja trajnog primirja u Siriji.
Nasilje je znatno opalo u borbenim zonama u Siriji, ali ostaju još mnoga pitanja o čemu zaraćene strane moraju još da pregovaraju.
U Siriji je od početka rata pre šest godina poginulo više od 320.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusija potvrdila nastavak pregovora o Siriji 12. i 13. juna u Kazahstanu

Izvor: Blic, 03.Jun.2017

Ruske vlasti su danas potvrdile da će pregovori o Siriji pod okriljem Rusije, Irana i Turske, biti nastavljeni polovinom juna u Astani, glavnom gradu Kazahstana...- Novi sastanak u Astani je predviđen 12. i 13. juna - izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Genadij Gatilov i dodao da su pozivi upućeni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.