Najmanje 500 mrtvih u Alepu!?

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 500 mrtvih u Alepu!?

Najmanje 500 ljudi, među kojima na desetine civila, poginulo u ofanzivi sirijskih režimskih snaga, potpomognutih ruskim udarima, na provinciju Alepo, pokrenutoj početkom meseca, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Foto: AP Photo/Stephan Savoia

Opservatorija, sa sedištem u Britaniji je navela da je među 506 žrtava i 23 dece poginulih u ruskim vazdušnim udarima na grad Alepo i okolinu od pokretanja operacije 1. februara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Najmanje 143 prorežimska borca, 274 pobunjenika i džihadista iz inostranstva, kao i 89 civila poginulo je od 1. februara do utorka uveče', rekao je agenciji AFP direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

 Rahman je naveo da su 14 iranskih vojnika i najmanje tri strana borca iz libanskog pokreta Hezbulah poginula boreći se na strani snaga sirijskog predsednika Bašara Asada.

Prema njegovim rečima, više od 100 stranih džihadista ubijeno je od početka ofanzive.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.