MOM: 2016. u Evropu ušlo više od 76 hiljada migranata

Izvor: VOA, 09.Feb.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOM: 2016. u Evropu ušlo više od 76 hiljada migranata

Međunarodna organizacija za migracije, MOM saopštila je da je u prvih šest nedelja 2016. zabeleženo 409 smrtnih slučajeva među migrantima koji su pokušali da preko Mediterana dođu do Evrope.

Na veb stranici međunarodne organizacije je objavljeno da je od početka godine u Evropu ušlo 76 hiljada migranata, skoro 2 hiljade dnevno, što je deset puta više nego u isto vreme prošle godine. Takođe se ne očekuje da će broj migranata i izbeglih početi da opada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu VOA <<
VIše od tri četvrtine smrtnih slučajeva ove godine zabeleženo je u istočnom Mediteranu, na potezu između Turske i Grčke. Ranijih godina to je bio slučaj na puno dužoj relaciji, u vodama između severne Afrike i Italije.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.