NOĆNA MORA ZA TERORISTE: Duga ruka Rusije NOVO moćno Putinovo oružje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2018, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOĆNA MORA ZA TERORISTE: "Duga ruka" Rusije NOVO moćno Putinovo oružje (VIDEO)

Krstareće rakete "kalibar" prvobitno su proizvođenje za naoružavanje najnovijih višenamenskih atomskih podmornica projekta 885 "Jasen". Zatim su njima počeli da naoružavaju podmornice projekta 636, kojima pripada i "Veliki Novgorod", kao i vojne brodove

Domet "kalibra" je oko 2.500 kilometara. Prvi put su te rakete upotrebljene protiv terorista u Siriji 7. oktobra 2015. godine.

Tada su raketni brod projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 11661K "Dagestan" i mali raketni brodovi projekta 2163 "grad Svijažsk", "Veliki Ustjug" i "Uglič" izbacili 26 krstarećih raketa iz Kaspijskog mora. Od tada su "kalibri" u više navrata korišćeni protiv terorista u Siriji.  

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kalibar" u 60 sekundi (video)

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2018

Krstareće rakete "kalibar" prvobitno su proizvođene za naoružavanje najnovijih višenamenskih atomskih podmornica projekta 885 "Jasen". Zatim su njima počele da se naoružavaju podmornice projekta 636, kojima pripada i "Veliki Novgorod", kao i vojne brodove...Domet "kalibra" je oko 2.500 kilometara....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.