NAJNOVIJI DETALJI OTMICE KOD MLADENOVCA: Žrtvi prislonili PIŠTOLJ na glavu, NEMOĆNI OTAC gledao maltretiranje

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 18:34

NAJNOVIJI DETALJI OTMICE KOD MLADENOVCA: Žrtvi prislonili PIŠTOLJ na glavu, NEMOĆNI OTAC gledao maltretiranje

Neki od osumnjičenih imaju i državljanstvo Republike Srbije.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, pokrenulo je istragu protiv četvorice stranih državljana, zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine na teritoriji opštine Mladenovac, mesto Mala vrbica, zajedno sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali dve osobe, tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 evra za otkup, odnosno kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Osumnjičeni državljanin (28), državljanin Švedske i Sirijske Arapske Republike (23), državljanin Kraljevine Jordan i Republike Srbije (38) i državljanin Sirijske Arapske Republike (29), lišeni su slobode 13. februara, nakon čega su saslušani u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu im je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su po prethodnom dogovoru u sastavu grupe sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene u iznajmljenoj kući u Maloj vrbici.

- Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. februara 2024. godine do 10 časova - saopšteno je iz tužilaštva.

Usled toga oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali svoje porodice tražeći novac i to od jedne porodice 200.000 evra, a od druge iznos od 100.000 evra.

Oštećeni su držani u navedenoj kući do 13. februara kada su uhapšeni od strane policijskih služenika.

Inače, kako saznajemo, jedan od otetih je u Beogradu živeo sa devojkom.

Izvor: Srbija Danas/Kurir/Jelena Spasić
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.