Novi detalji otmice: Taoce držali vezane i tukli ih palicama, zahtevali da traže otkupninu od porodice

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 16:36

Novi detalji otmice: Taoce držali vezane i tukli ih palicama, zahtevali da traže otkupninu od porodice

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice stranih državljana.

Istraga je pokrenuta zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine na teritoriji opštine Mladenovac, u mestu Mala Vrbica, zajedno sa drugim NN licima, na silu i pod pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M. K., tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 evra za otkup.

Osumnjičeni državljanin Iraka Mustafa Q. Z. A-B. (28), državljanin Švedske i Sirijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arapske Republike Alibrahim H. (23), državljanin Kraljevine Jordan i Republike Srbije Dwairi S. (38) i državljanin Sirijske Arapske Republike Hrfen O. (29) lišeni su slobode 13. februara, nakon čega su saslušani u tužilaštvu, gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg javnog tužilaštva u Beogradu im je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke. Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su po prethodnom dogovoru u sastavu grupe sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M. K. u iznajmljenoj kući u Maloj Vrbici.

Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. februara 2024. godine do 10 časova.

Usled toga oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video-poziva zvali svoje porodice tražeći novac i to oštećeni F. B. iznos od 200.000 evra, a M. K. iznos od 100.000 evra. Oštećeni su držani u navedenoj kući do 13. februara, kada su policijski služenici uhapsili osumnjičene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŽRTVE DRŽALI KAO TAOCE TRI DANA, TUKLI IH PALICAMA Novi detalji otmice u Beogradu: Terali ih da od porodica traže novac za otkup uz PRETNJE SMRĆU

Izvor: Blic, 23.Feb.2024

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice stranih državljana zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine na teritoriji opštine Mladenovac, mesto Mala Vrbica, zajedno sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K, tražeći od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.