Mekkejn: Aplaudiram Trampu što je preduzeo vojnu akciju protiv režima Asada

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekkejn: Aplaudiram Trampu što je preduzeo vojnu akciju protiv režima Asada

Poznati rusofob i srbofob, američki senator Džon Mekejn i predsednik Senatskog odbora za oružane snage, podržao je još jednom je podržao agresije SAD, ovog puta na Siriju i pozvao na novu strategiju u regionu.

„Aplaudiram predsedniku što je preduzeo vojnu akciju protiv režima Asada zbog poslednje primene hemijskog naoružanja, kao i zbog toga što je pokazao rešenost da to ponovo učini ukoliko se ti gnusni napadi nastave“, rekao je Mekkejn.

Mekejn je zahvalio Britaniji i Francuskoj što su takođe izvršile udare i izrazio nadu da će ti napadi naneti Asadu znatnu štetu.

„Da bi se dugoročno uspelo, potrebna nam je sveobuhvatna strategija za Siriju i čitav region. Predsednik treba da zacrta naše ciljeve, ne samo u vezi sa Islamskom državom, već i u vezi sa sukobom u Siriji koji traje i malignim uticajem Rusije i Irana u regionu. Možda su potrebni vazdušni udari nevezano od šire strategije, ali samo oni neće postići ciljeve SAD na Bliskom istoku“, zaključio je Mekejn.

Čitajte više na Napadi SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.